Sunday, September 18, 2016

Degree Life

Assalamualaikum and Happy Monday!

Dah hampir tiga minggu bergelar pelajar degree baru sempat nak update blog. Hehe. Alhamdulillah dapat sambung degree in law dekat Uitm Shah Alam. Masuk asasi law setahun telah membuatkan daku jatuh cinta dengan law ini awhhhh😍

Degree mana2 pun takde yang senang. Tak kisahla depa kos apa sebab bila nama degree ni memang takde benda yang senang. Kita kena lalui ni dengan tabah rakan-rakan. We can do this

And for me...law degree is far more tough compared to law foundation. Kalau time asasi dah rasa "Ya Allah susahnya law ni"..sekarang degree berlipat ganda lah susahnya. Tapi takpe takde yang mustahil kat dunia ni *sedapkan hati sendiri*
Insyaa Allah kita semua boleh buat yang terbaik

For next entry Jihah akan update pasal interview law haritu so nantikan

Ha cakap pasal degree life ni kan. Yang paling sedih adalah jarak kolej dengan fakulti. Jauh wehhh kena naik bas. So memang kena siap awal-awal. Bas pulak kena berebut jugak sebab ramai weh yang nak naik bas ni. Jihah duduk kolej melati ya rakan-rakan. Alhamdulillah keadaan kolej baik baik sahaja tapi takleh compare la dengan dengkil haritu😢😢 *rindu dengkil!!!*

Jangan pernah bangun lambat. Bersiap awal sebab taknak tinggal bas. Kalau lambat ponteng kelas la jawabnya😂

Roomate pulak alhamdulillah roomate masa asasi dulu and bff so takde masalah la nak serasi dulu ke apa. Pastuuuuu kedai makan pun tak jauh mana *even for me rasa sangaaaaat jauh orang lain cakap tak* 😬😬
So far so good la my degree life ni. Lagipun baru part one

Semoga Jihah dapat melalu zaman degree dengan jayanya
Semoga dipermudahkan urusannya
Semoga dapat anugerah dekan
Anugerah naib counselor pun jadi la😂
Insyaa Allah you can do it!

Thats all for today. Anyeong everyone!

No comments:

Post a Comment