Monday, October 03, 2016

Interview for Law degree Uitm Shah Alam

Assalamualaikum.

Haa seperti yang dijanjikan, jihah akan cerita pengalaman interview law haritu. 20hb Mei kalau tak silap heheh.

First sekali, kena siapkan dokumen.
Sijil2 pencapaian, result spm, transkrip asasi or diploma or matrik, dan lain-laim seperti yang dimaklumkan surat tawaran temuduga. (Malas nak tulis sebab banyam dah lupa apa yang diorang mintak) Segala salinan perlu disahkan oleh orang orang berkelayakan.

Second, pakaian temuduga. For lelaki senang lah pakai kemeja berkolar, neck tie pastu kasut tutup dah. Yang perempuan boleh pakai baju kurung lengkap atau kemeja dan seluar. *ala ala lawyer gittewww*. Paling penting kasut warna gelap and bertutup. Disebabkan bakal ambik kos law. Anda disarangkan pakai black and white. Tapi kalau macam dah takde sangat or masa tu terkoyak ke apa. Jangan risau sebab masa jihah haritu ada je yang pakai color selain hitam. Jihah sendiri pakai buju kurung hitam corak bunga pink pink lagi uolls😂😂
__________________________________________

Okay saat yang paling dinantikan. Disebabkan nombor giliran jihah lambat, dalam pukul 4.30 petang baru jihah masuk bilik temuduga.

Dalam satu sesi tu masuk 4 orang. Ni yang group jihah la group lain tak tahu pulak sistem dia. Ada yang masuk sorang2 kalau tak silap.

So first question
"Can you tell us about yourself?" *us sebab interviewer 3 orang*
Pastu korang citer la profile korang. Kenapa nak sangat law. Cita cita apa. Cerita je semua sebab masa ni diorang nak tau tahap speaking korang. Yang paling penting konfiden! Salah grammar ke ayat ke lantak asal konfiden. *terasa sangat kasar penggunaan lantam disitu, tolong lembutkan intonasi anda*

Lepas tu dia tanya "what is your favourite subject?"
Contoh uolls jawab "Law2". Nanti dia akan tanya la pasal law2. Kalau dapat interviewer yang macam "what topic do u want me to ask". Jawab chapter yang paling korang konfiden okeyh?

Next question random.

Pastu last dia akan tanya the current issues. So korang jawab la current issues yang korang tau. Tapi kalau boleh biar tahu sume facts pasal news tu sebab dia akan tanya soalan. "What is your opinion about that?"

Haa jawab jawab

Selesai jawab semua tu boleh la keluar. Salam dengan interviewer ,ambik dokumen kita dan tawakkaltualallah 💕
__________________________________________

Baiklah itu sahaja pengalaman jihah temuduga haritu.

Sampai ketemu lagi ya. Wassalam

Sunday, September 18, 2016

Degree Life

Assalamualaikum and Happy Monday!

Dah hampir tiga minggu bergelar pelajar degree baru sempat nak update blog. Hehe. Alhamdulillah dapat sambung degree in law dekat Uitm Shah Alam. Masuk asasi law setahun telah membuatkan daku jatuh cinta dengan law ini awhhhh😍

Degree mana2 pun takde yang senang. Tak kisahla depa kos apa sebab bila nama degree ni memang takde benda yang senang. Kita kena lalui ni dengan tabah rakan-rakan. We can do this

And for me...law degree is far more tough compared to law foundation. Kalau time asasi dah rasa "Ya Allah susahnya law ni"..sekarang degree berlipat ganda lah susahnya. Tapi takpe takde yang mustahil kat dunia ni *sedapkan hati sendiri*
Insyaa Allah kita semua boleh buat yang terbaik

For next entry Jihah akan update pasal interview law haritu so nantikan

Ha cakap pasal degree life ni kan. Yang paling sedih adalah jarak kolej dengan fakulti. Jauh wehhh kena naik bas. So memang kena siap awal-awal. Bas pulak kena berebut jugak sebab ramai weh yang nak naik bas ni. Jihah duduk kolej melati ya rakan-rakan. Alhamdulillah keadaan kolej baik baik sahaja tapi takleh compare la dengan dengkil haritu😢😢 *rindu dengkil!!!*

Jangan pernah bangun lambat. Bersiap awal sebab taknak tinggal bas. Kalau lambat ponteng kelas la jawabnya😂

Roomate pulak alhamdulillah roomate masa asasi dulu and bff so takde masalah la nak serasi dulu ke apa. Pastuuuuu kedai makan pun tak jauh mana *even for me rasa sangaaaaat jauh orang lain cakap tak* 😬😬
So far so good la my degree life ni. Lagipun baru part one

Semoga Jihah dapat melalu zaman degree dengan jayanya
Semoga dipermudahkan urusannya
Semoga dapat anugerah dekan
Anugerah naib counselor pun jadi la😂
Insyaa Allah you can do it!

Thats all for today. Anyeong everyone!

Monday, June 20, 2016

EVELIN CREAM : CARA BUANG BULU YANG MUDAH ,PANTAS DAN TANPA RASA SAKIT

EVELIN HAIR REMOVAL CREAM 


 
Siapa Sini Guna Pencukur ?
Kalau Guna Pencukur Kulit Jadi Gelap/Hitam..
Kalau Orang Nampak Kan Malu...
"STOP Guna Pencukur "

 

 

Selepas Guna EVELIN 
✔ Kulit Putih Lepas Bulu cabut
✔ Kulit Lembut
✔ Bulu Lambat Tumbuh
✔ Makin Lama Bulu Terbantut Untuk Tumbuh
✔ Bulu Mudah Cabut
✔ Tanggal Dari Akar Umbi

Nak Guna Di mana?
✔ Misai Nipis
✔ Ketiak
✔ Miss {v}
✔ Peha
✔ Kaki

 KELEBIHAN EVELIN HAIR REMOVAL CREAM :-

 Rasa menthol dingin
Sejuk dan nyaman lepas guna
Tiada bahan kimia
Tidak berbau dan tidak panas
Hanya sapu dan sapu dan tidak perlu menggunakan pencukur
Bulu tanggal hingga ke akar umbi
Tempoh bulu tumbuh semula lambat
Bulu yang tumbuh semula lebih halus dan sedikit (dengan penggunaan yg kerap bulu tidak akan tumbuh semula)


CARA PENGGUNAAN EVELIN HAIR REMOVAL CREAM :-
✔ Letakkan sedikit EVELIN CREAM pada bahagian yang anda ingin buang bulu
✔ Biarkan selama 5 minit
✔ Lap kawasan tadi dengan tisu atau kain basah dari arah bawah
ke atas
✔ Pastikan kulit anda bersih dari bulu-bulu tadi. Jika tidak bersih, bilas dengan air sehingga bersih

NOTED : Adalah diingatkan supaya tidak menyapu EVELIN HAIR REMOVAL CREAM pada kawasan yang ada luka atau kulit sensitif. Ini kerana krim bertindak masuk ke dalam kulit akan menyebabkan kulit jadi pedih atau merah. Jika kulit sensatif, boleh cuba sedikit krim dahulu dan lihat kesannya. Jika ok boleh teruskan di bahagian lain.


 

 
TIPS PENGGUNAAN EVELIN CREAM YANG BERKESAN
======================================
1- Tebalkan krim pada kawasan bulu untuk penyerapan dan semua kulit diselaputi oleh krim
2- Gosok arah berlaianan bulu tumbuh.
-Contoh-
* jika bulu tumbuh ke bawah GOSOK ke atas
* jika bulu tumbuh ke kiri GOSOK ke ke kanan
 
 
 
HARGA SEBENAR EVELIN :-
RM 75.00 SM/RM 85.00 SS
 
 
HARGA KAMI!
RM 50
(1 TIUB/40 ML)

SMS/WASSUP : 014 8383 026


SMS/WASSUP : 014 8383 026
 
 SMS/WASSUP : 014 8383 026

TATI GLOW WHITE FOUNDATION ;KULIT TAMPAK HALUS, CERAH DAN BERMAYA

GLOW WHITE FOUNDATION & COMPACT POWDER BY TATI 

Nak Kesan Glowing Persis Macam Anak Patung?
Kekal Berseri dan Tahan Lama
 
 
 
DALAM PACKGING LEBIH ELEGANT!!
ADA CERMIN DAN SPAN LAGI!!!!!-
 
 
 
 
KELEBIHAN GLOW WHITE FOUNDATION :-

• Tidak Berminyak Dan Tahan Lama
• Berbentuk Cecair Unik Yang Berkrim
• Melindungi Kulit Dari Sinaran Uv
• Anti Penuaan Dan Boleh Bertindak Sebagai Alas Bedak
• Melembabkan Kulit
• Tidak Bercapuk Ketika Berpeluh
• Kulit Menjdi Flawless Dan Glowing Selepas Sapuan
• Menutup Cela/parut Jerawat Serta Merta
• Mudah Di Cuci Dan Mesra Solat
• Makeup Tahan Lebih Lama
• Mengurangkan Ketidaksempurnaan Dan Garis-garis Halus
• Membantu Untuk Meresap Warna Kulit
• Mempunyai Spf 50
 
KANDUNGAN GLOW WHITE FOUNDATION :-
Spf 50, Vitamin C, Rumpai laut - Collagen, Waterbased, Arbutin
 
 
 
TATI GLOW WHITE FOUNDATION TERDAPAT 2 PILIHAN WARNA :
 NO.1 - BEIGE  (Untuk Kulit Cerah)
NO.2 - NATURAL (Untuk kulit Sederhana Cerah)
 
 
 
 
- Boleh dijadikan alas bedak sebelum mekap / berbedak
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Ringan, tidak berminyak atau melekit
- Berbentuk cecair unik yang berkrim
- Melindungi kulit dari sinaran UV (spf 50)
- Bertindak sebagai anti penuaan dan mengurangi garis2 halus
- Melembab serta menghaluskan kulit
- Tidak bercapuk ketika berpeluh
- Kulit menjdi flawless dan glowing selepas sapuan
- Menutup cela/parut jerawat serta merta
- Mencerah, menganjal dan mensekatakan tona kulit
- Mudah di cuci dan mesra solat
- Menjadikan mekap tahan lebih lama
- Didatangkan dalam bekas yang elegan, bercermin dan berspan
 
 
 
HARGA TATI GLOW WHITE FOUNDATION 
 
RM60.00   RM50.00
 
CEPAT2 ORDER
 
WHATSAPP JE 014 8383 026 

WHATSAPP JE 014 8383 026 
 
 WHATSAPP JE 014 8383 026
 

Satin Skinz FACIAL review #sayajual

assalamualaikum

sekarang ni ramai yang tanya pasal produk  SATIN SKINZ ni. yalah kalau nak cerita pasal produk ni tak payah cerita panjang lebar sebab memang dikenali ramai kerana keberkesananya

harini nak cerita pasal SATIN SKINZ FACIAL ROSA AND SATIN SKINZ FACIAL GREEN TEA













KEBAIKAN SATIN SKINZ FACIAL ROSA




KELEBIHAN SATIN SKINZ FACIAL 3 + 1  :-
 Merawat masalah parut akibat jerawat atau luka
 Mencerahkan kulit yg kusam dan gelap
 Menghilangkan kedutan halus serta membuatkan kulit lebih muda dan anjal
 Menghilangkan jerawat dan jeragat
 Mengecilkan pori-pori di wajah
 Melembabkan kulit di samping memperbaharui sel kulit mati
 Menjadikan kulit nampak glowing dan flawless sepanjang hari tanpa berminyak.
KESAN SEAWAL 3 HARI SEHINGGA 1 BULAN

Maksimum Result Dengan Pengunaan Yang Konsisten 3 Bulan. Penggunaan Yang Berterusan Tidak Akan Merosakkan Kulit Anda .

100% semulajadi yg kaya dengan Rose Hip, Vitamin E, Vitamin C, Collagen, Glutathione, & Aloe Vera.
Formula yang lembut tanpa bahan kimia ini sesuai untuk semua jenis kulit.. Tak mengelupas dan tak mengeringkan kulit..Nampak glowing dan gebu je lepas pakai.
 
 
 
CARA PENGGUNAAN SATIN SKINZ FACIAL 3 + 1 :-

  • Cuci muka menggunakan Rosa Rosa cleanser. Picit sikit pun dah cukup sebab kami menggunakan pati Glutathione, Vitamin C, Vitamin E, Collagen,Aloe Vera dan ROSE HIP OIL.
  • Sapu secara nipis Rosa Rosa toner keseluruh muka dan leher dan biarkan kering sendiri
  • Apply day cream secara nipis utk rawatan pd waktu siang sambil menghalang sinaran UV. Di cadangkan sapu dgn compact powder utk hasil lebih cantik
  • Atau Night Cream utk menghidupkan semula sel-sel kulit yang rosak. Memadai dgn lapisan nipis shj
  • Untuk kulit yg berjerawat biasa dan kronik di sarankan menggunakan Acne Serum dan Acne Cream.
 
SATIN SKINZ FACIAL 3+1 MENGADUNGI :-

1. CLEANSER 50ML
2. DAY CREAM 5g
3. NIGHT CREAM 5g

4. **FREE TONER 50ML

SATIN SKINZ FACIAL ROSA SKINCARE LULUS KKM
 


 

SATIN SKINZ FACIAL ROSA

RM120.00 
TAPI KAMI JUAL RM75 SAHAJA EXC POSTAGE

TO ORDER WHATSAPP JE 014 8383 026 AND JANGAN LUPA FOLLOW IG KAMI @jannahville_shop


SATIN SKINZ FACIAL GREEN TEA DAN TREE OIL 
 khusus untuk kulit sensitif dan berjerawat
 
 
MEMPERKENALKAN .
Produk yang di rumus khas untuk muka berjerawat batu nanah2 yang kononnya dah tiada harapan nak baik tu. Jangan risauu hokeyy.. Admin dah siap siapkan formula terbaikkkk yang di adun dengan GREEN TEA dan TEA TREE OIL untuk mematikan jerawat. 
 
Dalam pack ini mengandungi :-
1. ACNE CLEANSER 50ML
2. ACNE SOLUTION 50ML
3. ACNE DAY TREATMENT CREAM 5g
4. ACNE NIGHT TREATMENT CREAM 5g
 
 KANDUNGAN SATIN SKINZ FACIAL GREE TEA :-
 
 
 
 
CARA PENGGUNAAN SATIN SKINZ FACIAL GREE TEA :-
💟 Cuci muka dengan bersih menggunakan acne wash green tea dengan urutan membulat pada wajah. Tak perlu gosok dengan kuat.. Tumpukan buih pada bahagian yang berjerawat.. dan bilas. Selepas tu biarkan kulit muka kering sendiri tanpa perlu di lap

💟 Titiskan acne solution pada hujung jari dan calit pada dahi, pipi, hidung dan dagu. Kemudian ratakan. Tak perlu tebal sangat.. texture acne wash adalah pekat dan mudah menyerap. Tak berminyak dan tak melikit. Biarkan selama 10 minit untuk kulit muka menyerap zat 100%. 

💟 Calit day cream pada permukaan wajah dan ratakan ke seluruh muka. Boleh di sapu 2 layer untuk lebih kemasan dan akhir sekali dap dap compact powder atau bedak baby yang sesuai.

💟 Pada sebelah malam ulang semua step di atas dan jgn lupa check wajah anda.. mesti benar2 bersih 100% ya dari day cream yang di pakai tadi.. di cadagkan lap dulu day cream dengan wet tissue baru cuci dgn acne wash

💟 Selepas ulang semua step di atas. Sapu nite cream secara menipis kesuruh wajah.. biarkan sehingga kering. Seterusnya sapu treatment cream dan fokus lebih pada kumpulan jerawat. Lepas 10 minit dah boleh tidur..
 
SO ADA YANG BERMINAT?
 
ORDER DENGAN AKAK HARGA TERBAIK AKAK KASI
 
BAYANGKAN HARGA BIASA RM120.00
 
AKAK BAGI RM75 SAHAJA EXC POSTAGE
 
 
WHATSAPP 0148383026
 WHATSAPP 0148383026
WHATSAPP 0148383026
 WHATSAPP 0148383026
 
LAJU2!! 
 

Thursday, June 09, 2016

Tati Skincare BEST

Assalamualaikum dan salam Ramadan semua!!

Harini nak cerita pasal satu skincare ni TATI SKINCARE

TATI SKINCARE ni dah makin femesssss tau. Nak tau sebab apa?

Sebab:

1. Sesuai utk lelaki perempuan
2. Sesuai utk semua jenis kulit
3. Membantu menghilangkan jerawat
4. Menghilangkan parut
5. Mengembalikan tona warna kulit sekata
6. No mercury
7. Merawat kulit
8. Menghilangkan kedutan dan jeragat
9. Mencerahkan kulit
10. Harga serius sangat berpatutan for kesan yang menakjubkan ini

Awak2 boleh tengok testimoni dpd para customer

Google je testimoni tati skincare sebab memang ramai dah guna okay :)

Nak dapat harga istimewa yang super duper murah sempena bulan ramadan yg mulia ni boleh ws 0148383026. Taip je "nak tati murah" saya reply laju2. Limited for 50 people only

Apa yang saya jual

Tati skincare set 5 in 1 (sesuai utk beginner yg baru nak cuba)

Loose item:
Cleanser
Toner
Serum
Daycream
Nightcream
Treatment cream
Sunblock
Foundation compact

Serius harga murah. Limited for 50 people only

Ws 0148383026 for order
Ws 0148383026

Saturday, April 30, 2016

Ada apa dengan cinta

Assalamualaikum semua. So as we all know filem Ada Apa dengan Cinta 2 dah masuk pawagam pada 28 April 2016. Sebenarnya bukan nak citer pasal filem ni pon tapi nak cakap yang 28 tu tarikh birthday umi saya! Hehe. Kami adik beradik dah plan nak buat suprise tahun ni. Sekali kan birthday mi and abah. Senang sebab abah 29 mac. Sebulan je beza (sabar je abah menunggu suprise lagi sebulan kikiki)

Kakak jihah cari jugak la orang yang boleh datang umah bagi suprise. Cari punya cari jumpa la satu igshop ni. Bio dia tulis location kuala terengganu, marang, kuala berang. Apa lagi, si kakak ni laju2 la pi book tarikh and hadiah sume. Hadiah biasa je satu kek secret recipe dengan sejambak coklat forero. Diorang siapa prepare balloon bagai. So cute datang umah nyanyi2. Mi and abah ni sume pemalu. Gelak je dari awal ucap thank you dengan pon gelak2.

Yang nak dijadikan citer, masa tu tinggal jihah sorang je kat umah sebab adik sekolah balik lewat sikit. Whatsapp dengan kakak bincang cane nak buat mi and abah mengenakan pakaian yang bersesuaian sebab nak ambik gambar kan. Kakak punya plan dia suruh cakap yang kawan jihah dari selangor nak datang, dia nak jumpa mi and abah.

So jihah tanpa berfikir panjang terus proceed ngan idea tu. Bila cakap kat mi, muka mi dah lain and banyak soalan dia tanya. Sebut segala nama kawan yang dia tahu tapi gagal mendapat kepastian jihah. Mebi dia ingat someone special kot sebab siap nak jumpa mi abah kahkahkah. Abah pulak terus tanya laki pompuan. Sekali yang datang ada laki ada pompuan hahaha. Alhamdulillah, the candid suprise went well. Thanks to akak and brother tu. Sempoi aje.💑

First time buat suprise gini kat mi and abah. Nampak gembira dia tu kikiki. Thank you mi and abah sebab mendidik dan menjaga kami, memenuhi keperluan dan kehendak kami. Takde yang dapat menggantikan kasih sayang yang mi and abah curahkan kami. Semoga insan mulia seperti kalian mendapat ganjaran Syurga Allah di akhirat kelak. Insyaa Allah. Tiada yang lebih bahagia selain dapat bersama2 juga di Syurga yang kekal abadi. Amiiiin.💐💐

Oo sape2 sekitar kuala terengganu, marang and kuala berang yang nak buat suprise birthday ke anniversary ke boleh la jenguk igshop 🏠@candid_surprise . Daerah lain pon boleh sebenarnya tapi bayaran perjalanan dikenakan (ofcourse leeee).

Kesimpulannya, ada apa dengan cinta? Cinta Allah, cinta Rasulullah, cinta mak ayah, cinta malaikat dan cinta terhadap Islam ada banyak yang mesti kita tahu. Jangan kita sia2 kan anugerah kita sebagai umat Islam dengan melakukan perkara yang tidak sepatutnya. Appreciate everyone in your life and always be grateful. Never comparing your life with others because everyone has their own ups and downs. Trust Him and you ll be okay insyaa Allah ;)

Sunday, April 24, 2016

Homestay murah dan cantik di Kuala Terengganu, Terengganu

Assalamualaikum

Okay sekarang dah nak masuk musim cuti sekolah. So mesti ramai yang tengah planning nak cuti kat mana. Sape2 yang ada niat nak bercuti kat Terengganu, jihah nak suggest satu homestay ni kat Kuala Terengganu. First sebab cantik second sebab harga berpatutan. Bukan tu je, memang dekat sangat dengan airport Kuala Terengganu. nama diberi AEISHAH HOMESTAY. Cantik sangat uolls. Tak tipu. Sume kelengkapan ada. Selesa sangat. Cakap saja tak boleh kan, so jihah provide gambar untuk tatapan mata uolls. Sebelum tu kena tau lokasi yang betul2 kan so ni haa


No. 12 Taman Pinggiran Airport, Jalan Tengku Ampuan Bariah, Seberang Takir
 21300 Kuala Terengganu, Terengganu





Haa kan dah cakap cantik, tak tipu, And memang harga terbaik la kalau nak dibandingkan dengan apa yang disediakan. Semua bilik ada aircond so apa lagi yang anda mahukan?? So kalau dah berminat tu jangan lupa call or whatsapp

Aeishah Homestay
011-10504540


korang boleh jenguk laman web diorang jugak

https://www.facebook.com/aeishahhomestay

or

www.aeishahhomestay.com

*even kita dah bayar for homestay tu... amalan berjimat cermat jangan lupa tau. Matikan segala suis sebelum keluar. Pastikan paip ditutup.
Jangan membazir*


Friday, April 22, 2016

UiTM Dengkil

Assalamualaikum w.b.t

I'm back after a very longgggg hiatus. Mianhae my blog. I will never tell anyone that I have a blog because I'm not a loyal blogger afterall. Ikut suka hati dia je bila nak update. Ish ish ko ni jihah. So disebabkan malam ni bosan and takleh tido why not ai tulis blog citer pengalaman kat dengkil kan. Oh before tu nak cakap yang jihah dah habis asasi yeaayyyy. Asasi kat dengkil yeayyy. So mulai tahun 2016, semua course asasi uitm will be at dengkil yang aman damai permai itu.

Batch kitorang ni pelik sikit sebab semester 1 kat tempat lain dulu, semester 2 baru masuk dengkil. Means kitorang la first batch kat sana. Guna barang baru sume yeay. Alah yang batch kedua pon okay sebab barang still okay kan hehe. So jihah dulu semester 1 kat kuantan. A stone's throw je nak sampai mall hehe. Jalan kaki je. Ecm mall. Memang orang kuantan tahu punya sebab memang dekat sangat kat ecm tu tapi rupa kolej la tak macam kolej sangat. Tapi alhamdulillah kelengkapan cukup semuanya.

So bulan 6 ni batch baru dah nak masuk kan. Awal bulan 6 dah start ramadhan so harap tak fefeeling homesick sangat kat sana. Kat mana2 pon kita kena kuat ya rakan2. Alhamdulillah dengkil pon cukup semuanya. Makanan senang nak dapat. Keperluan peribadi pon boleh didapati di koperasi dekat anjung dengkil. Kat anjung dengkil tu dah macam shopping mall dah untuk warga dengkil so jangan risau sangat ya. Masa batch jihah banyak lagi benda tak ada so insyaa Allah batch korang sume benda dah ada. Macam kitorang nak sebulan gak basuh tangan tunggu mesin basuh nak ada kat kolej hehe. Mesin atm ada so tak perlu risau nak draw duit elaun tu. Tapi kalau dah ramai sangat beratur mesin tu kadang2 jadi ngok ngek la jugak. Cari masa yang terbaik nak draw. Lepas subuh tu afdhal. Haa cakap pasal subuh ni kan, korang bangun tu tunggu la kejap sunrise sebab caaaaantik sangat nak2 dari kolej budak laki, kolej tualang. Boleh nampak jelas sangat. Yelah dengkil kan kosong lagi hehehe.

Cakap pasal kolej pulak. Alhamdulillah selesa satu rumah ada 3 bilik. 2 orang satu bilik. 2 toilet. Tempat sidai baju terhad sikit so pandai2 la korang decide sape jemur harini hari esok sebab memang terhad. Haritu jihah siap letak tali dalam bilik sebab nak jemur baju hehe. Sape dapat umah jihah beruntung sebab dah dinobatkan rumah paling bersih kemas dan teratur oleh jiran tetangga. Haritu ada viral kejap gambar kolej dengkil bersepah pastu ada budak sorang ni komen nasib baik tak letak course asasi uitm kat borang upu. And i was like "whaaaaaaaaaat?". Apa kaitan gambar tu dengan prestasi uitm? Come on guys, keadaan rumah tu serabut sebab budak2 tak sabar nak balik habis asasi. Memang la tak patut budak2 buat macam tu. At least buang lah dalam tong sampah kemas rumah tu macam diorang first time masuk dulu tapi budak tu tak perlu kot komen gitu. ( banyak nya perkataan budak hahahah) #acahbukanbudak. Overall for me dengkil is good. Too good for foundation students so be grateful everyone. :)

Okay nak cerita pasal dekat anjung dengkil pulak. Banyak sangat kedai sedap2 harga pon murah. Kalau nak banding masa zaman duduk kuantan haritu memang banyak beza. Pesanan jihah, try sume kedai dulu pastu baru decide kedai mana sedap kedai mana murah kedai mana boleh makan time poket penuh je. Takleh judge tau. So insyaa Allah korang akan nampak kedai nasi lemak hijau, nasi kukus, nasi ayam penyet, hotplate dan sebagainya. Kena pandai buat pilihan sebab ni soal perut dan duit hehehe. Pastu kan korang selain anjung dengkil, korang boleh makan dekat kafe palma. Kalau mengidam western food ke, air best2 sikit ke, datang la sini. Cantik pon cantik harga pon berpatutan :)

Antara kedai kat anjung adalah:
-bakeri
-koolblog
-kedai runcit
-fotostat
-cyber cafe
-peralatan komputer
-kedai gunting rambut
-butik

Dan masa batch korang mesti banyak lagi kedai bukak.

Tu je la untuk hari ni. Annyeong!

Oh asasi kat dengkil ni means semua asasi kat uitm ya. Ada sains, engineering, law dan tesl. So cuba teka jihah dari asasi mana hehehe.

Wassalam everyone.

Friday, January 01, 2016

HAPPY NEW YEAR 2016

assalamualaikum and Hi everyone.

it' s a new year! so what are your resolutions for this year? you can share with me. im kind of excited to face this new year. i hope everything in my life will be better and great. looking forward Jihah!
let me list some not-so-private resolutions hehehe:

1. KURUS (such a cruel word for me)
2. 4FLAT (insyaa Allah, please pray for me too)
3. BE MORE NICE, BETTER PERSON, KHALIFAH (better muslimah)
4. BE A GOOD DAUGHTER, SISTER, AUNT, FRIENDS...
5. MORE KNOWEDGEable ABOUT LAW (waeee??can u guess why?teehee)
6. be a positive person
7. be moreeeeee RAJIN (like really moreeeeee)

oh my lucky 7 resolutions, I hope I dont need to list the same thing for the next year..insyaa Allah. ok for overall resolution.. I hope my family will be blessed this year, dikurniakan kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah dan semakin baik la semua orang. may Allah bless everyone. thank you for the memories of 2015. it was great year and im sure that i will never forget the memories. remember, people changed..but the memories remain. hehe.

nw juara parodi. haha biasa orang ucap happy new year before 1january tapi I ucap before masuknya 2january keke. i loveeeee january so much



becauseee












I AM A JANUARY BABY. LOOKING FORWARD FOR MY BIRTHDAY. KIND OF SAD BECAUSE IM GETTING OLDER FASTER THAN ANYONE ELSE BUT COME ON IT JUST A NUMBER RIGHT?

OPSS, IM ALREADY BEING MORE POSITIVE ISNT IT? KEKEKE


OKAY THATS ALL FROM ME TONIGHT. XOXO


2016!!! PLEASE BE NICE TO ALL OF US

MUCH LOVE, JIHAH