Monday, October 03, 2016

Interview for Law degree Uitm Shah Alam

Assalamualaikum.

Haa seperti yang dijanjikan, jihah akan cerita pengalaman interview law haritu. 20hb Mei kalau tak silap heheh.

First sekali, kena siapkan dokumen.
Sijil2 pencapaian, result spm, transkrip asasi or diploma or matrik, dan lain-laim seperti yang dimaklumkan surat tawaran temuduga. (Malas nak tulis sebab banyam dah lupa apa yang diorang mintak) Segala salinan perlu disahkan oleh orang orang berkelayakan.

Second, pakaian temuduga. For lelaki senang lah pakai kemeja berkolar, neck tie pastu kasut tutup dah. Yang perempuan boleh pakai baju kurung lengkap atau kemeja dan seluar. *ala ala lawyer gittewww*. Paling penting kasut warna gelap and bertutup. Disebabkan bakal ambik kos law. Anda disarangkan pakai black and white. Tapi kalau macam dah takde sangat or masa tu terkoyak ke apa. Jangan risau sebab masa jihah haritu ada je yang pakai color selain hitam. Jihah sendiri pakai buju kurung hitam corak bunga pink pink lagi uolls😂😂
__________________________________________

Okay saat yang paling dinantikan. Disebabkan nombor giliran jihah lambat, dalam pukul 4.30 petang baru jihah masuk bilik temuduga.

Dalam satu sesi tu masuk 4 orang. Ni yang group jihah la group lain tak tahu pulak sistem dia. Ada yang masuk sorang2 kalau tak silap.

So first question
"Can you tell us about yourself?" *us sebab interviewer 3 orang*
Pastu korang citer la profile korang. Kenapa nak sangat law. Cita cita apa. Cerita je semua sebab masa ni diorang nak tau tahap speaking korang. Yang paling penting konfiden! Salah grammar ke ayat ke lantak asal konfiden. *terasa sangat kasar penggunaan lantam disitu, tolong lembutkan intonasi anda*

Lepas tu dia tanya "what is your favourite subject?"
Contoh uolls jawab "Law2". Nanti dia akan tanya la pasal law2. Kalau dapat interviewer yang macam "what topic do u want me to ask". Jawab chapter yang paling korang konfiden okeyh?

Next question random.

Pastu last dia akan tanya the current issues. So korang jawab la current issues yang korang tau. Tapi kalau boleh biar tahu sume facts pasal news tu sebab dia akan tanya soalan. "What is your opinion about that?"

Haa jawab jawab

Selesai jawab semua tu boleh la keluar. Salam dengan interviewer ,ambik dokumen kita dan tawakkaltualallah 💕
__________________________________________

Baiklah itu sahaja pengalaman jihah temuduga haritu.

Sampai ketemu lagi ya. Wassalam

Sunday, September 18, 2016

Degree Life

Assalamualaikum and Happy Monday!

Dah hampir tiga minggu bergelar pelajar degree baru sempat nak update blog. Hehe. Alhamdulillah dapat sambung degree in law dekat Uitm Shah Alam. Masuk asasi law setahun telah membuatkan daku jatuh cinta dengan law ini awhhhh😍

Degree mana2 pun takde yang senang. Tak kisahla depa kos apa sebab bila nama degree ni memang takde benda yang senang. Kita kena lalui ni dengan tabah rakan-rakan. We can do this

And for me...law degree is far more tough compared to law foundation. Kalau time asasi dah rasa "Ya Allah susahnya law ni"..sekarang degree berlipat ganda lah susahnya. Tapi takpe takde yang mustahil kat dunia ni *sedapkan hati sendiri*
Insyaa Allah kita semua boleh buat yang terbaik

For next entry Jihah akan update pasal interview law haritu so nantikan

Ha cakap pasal degree life ni kan. Yang paling sedih adalah jarak kolej dengan fakulti. Jauh wehhh kena naik bas. So memang kena siap awal-awal. Bas pulak kena berebut jugak sebab ramai weh yang nak naik bas ni. Jihah duduk kolej melati ya rakan-rakan. Alhamdulillah keadaan kolej baik baik sahaja tapi takleh compare la dengan dengkil haritu😢😢 *rindu dengkil!!!*

Jangan pernah bangun lambat. Bersiap awal sebab taknak tinggal bas. Kalau lambat ponteng kelas la jawabnya😂

Roomate pulak alhamdulillah roomate masa asasi dulu and bff so takde masalah la nak serasi dulu ke apa. Pastuuuuu kedai makan pun tak jauh mana *even for me rasa sangaaaaat jauh orang lain cakap tak* 😬😬
So far so good la my degree life ni. Lagipun baru part one

Semoga Jihah dapat melalu zaman degree dengan jayanya
Semoga dipermudahkan urusannya
Semoga dapat anugerah dekan
Anugerah naib counselor pun jadi la😂
Insyaa Allah you can do it!

Thats all for today. Anyeong everyone!

Monday, June 20, 2016

EVELIN CREAM : CARA BUANG BULU YANG MUDAH ,PANTAS DAN TANPA RASA SAKIT

EVELIN HAIR REMOVAL CREAM 


 
Siapa Sini Guna Pencukur ?
Kalau Guna Pencukur Kulit Jadi Gelap/Hitam..
Kalau Orang Nampak Kan Malu...
"STOP Guna Pencukur "

 

 

Selepas Guna EVELIN 
✔ Kulit Putih Lepas Bulu cabut
✔ Kulit Lembut
✔ Bulu Lambat Tumbuh
✔ Makin Lama Bulu Terbantut Untuk Tumbuh
✔ Bulu Mudah Cabut
✔ Tanggal Dari Akar Umbi

Nak Guna Di mana?
✔ Misai Nipis
✔ Ketiak
✔ Miss {v}
✔ Peha
✔ Kaki

 KELEBIHAN EVELIN HAIR REMOVAL CREAM :-

 Rasa menthol dingin
Sejuk dan nyaman lepas guna
Tiada bahan kimia
Tidak berbau dan tidak panas
Hanya sapu dan sapu dan tidak perlu menggunakan pencukur
Bulu tanggal hingga ke akar umbi
Tempoh bulu tumbuh semula lambat
Bulu yang tumbuh semula lebih halus dan sedikit (dengan penggunaan yg kerap bulu tidak akan tumbuh semula)


CARA PENGGUNAAN EVELIN HAIR REMOVAL CREAM :-
✔ Letakkan sedikit EVELIN CREAM pada bahagian yang anda ingin buang bulu
✔ Biarkan selama 5 minit
✔ Lap kawasan tadi dengan tisu atau kain basah dari arah bawah
ke atas
✔ Pastikan kulit anda bersih dari bulu-bulu tadi. Jika tidak bersih, bilas dengan air sehingga bersih

NOTED : Adalah diingatkan supaya tidak menyapu EVELIN HAIR REMOVAL CREAM pada kawasan yang ada luka atau kulit sensitif. Ini kerana krim bertindak masuk ke dalam kulit akan menyebabkan kulit jadi pedih atau merah. Jika kulit sensatif, boleh cuba sedikit krim dahulu dan lihat kesannya. Jika ok boleh teruskan di bahagian lain.


 

 
TIPS PENGGUNAAN EVELIN CREAM YANG BERKESAN
======================================
1- Tebalkan krim pada kawasan bulu untuk penyerapan dan semua kulit diselaputi oleh krim
2- Gosok arah berlaianan bulu tumbuh.
-Contoh-
* jika bulu tumbuh ke bawah GOSOK ke atas
* jika bulu tumbuh ke kiri GOSOK ke ke kanan
 
 
 
HARGA SEBENAR EVELIN :-
RM 75.00 SM/RM 85.00 SS
 
 
HARGA KAMI!
RM 50
(1 TIUB/40 ML)

SMS/WASSUP : 014 8383 026


SMS/WASSUP : 014 8383 026
 
 SMS/WASSUP : 014 8383 026

TATI GLOW WHITE FOUNDATION ;KULIT TAMPAK HALUS, CERAH DAN BERMAYA

GLOW WHITE FOUNDATION & COMPACT POWDER BY TATI 

Nak Kesan Glowing Persis Macam Anak Patung?
Kekal Berseri dan Tahan Lama
 
 
 
DALAM PACKGING LEBIH ELEGANT!!
ADA CERMIN DAN SPAN LAGI!!!!!-
 
 
 
 
KELEBIHAN GLOW WHITE FOUNDATION :-

• Tidak Berminyak Dan Tahan Lama
• Berbentuk Cecair Unik Yang Berkrim
• Melindungi Kulit Dari Sinaran Uv
• Anti Penuaan Dan Boleh Bertindak Sebagai Alas Bedak
• Melembabkan Kulit
• Tidak Bercapuk Ketika Berpeluh
• Kulit Menjdi Flawless Dan Glowing Selepas Sapuan
• Menutup Cela/parut Jerawat Serta Merta
• Mudah Di Cuci Dan Mesra Solat
• Makeup Tahan Lebih Lama
• Mengurangkan Ketidaksempurnaan Dan Garis-garis Halus
• Membantu Untuk Meresap Warna Kulit
• Mempunyai Spf 50
 
KANDUNGAN GLOW WHITE FOUNDATION :-
Spf 50, Vitamin C, Rumpai laut - Collagen, Waterbased, Arbutin
 
 
 
TATI GLOW WHITE FOUNDATION TERDAPAT 2 PILIHAN WARNA :
 NO.1 - BEIGE  (Untuk Kulit Cerah)
NO.2 - NATURAL (Untuk kulit Sederhana Cerah)
 
 
 
 
- Boleh dijadikan alas bedak sebelum mekap / berbedak
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Ringan, tidak berminyak atau melekit
- Berbentuk cecair unik yang berkrim
- Melindungi kulit dari sinaran UV (spf 50)
- Bertindak sebagai anti penuaan dan mengurangi garis2 halus
- Melembab serta menghaluskan kulit
- Tidak bercapuk ketika berpeluh
- Kulit menjdi flawless dan glowing selepas sapuan
- Menutup cela/parut jerawat serta merta
- Mencerah, menganjal dan mensekatakan tona kulit
- Mudah di cuci dan mesra solat
- Menjadikan mekap tahan lebih lama
- Didatangkan dalam bekas yang elegan, bercermin dan berspan
 
 
 
HARGA TATI GLOW WHITE FOUNDATION 
 
RM60.00   RM50.00
 
CEPAT2 ORDER
 
WHATSAPP JE 014 8383 026 

WHATSAPP JE 014 8383 026 
 
 WHATSAPP JE 014 8383 026
 

Satin Skinz FACIAL review #sayajual

assalamualaikum

sekarang ni ramai yang tanya pasal produk  SATIN SKINZ ni. yalah kalau nak cerita pasal produk ni tak payah cerita panjang lebar sebab memang dikenali ramai kerana keberkesananya

harini nak cerita pasal SATIN SKINZ FACIAL ROSA AND SATIN SKINZ FACIAL GREEN TEA













KEBAIKAN SATIN SKINZ FACIAL ROSA




KELEBIHAN SATIN SKINZ FACIAL 3 + 1  :-
 Merawat masalah parut akibat jerawat atau luka
 Mencerahkan kulit yg kusam dan gelap
 Menghilangkan kedutan halus serta membuatkan kulit lebih muda dan anjal
 Menghilangkan jerawat dan jeragat
 Mengecilkan pori-pori di wajah
 Melembabkan kulit di samping memperbaharui sel kulit mati
 Menjadikan kulit nampak glowing dan flawless sepanjang hari tanpa berminyak.
KESAN SEAWAL 3 HARI SEHINGGA 1 BULAN

Maksimum Result Dengan Pengunaan Yang Konsisten 3 Bulan. Penggunaan Yang Berterusan Tidak Akan Merosakkan Kulit Anda .

100% semulajadi yg kaya dengan Rose Hip, Vitamin E, Vitamin C, Collagen, Glutathione, & Aloe Vera.
Formula yang lembut tanpa bahan kimia ini sesuai untuk semua jenis kulit.. Tak mengelupas dan tak mengeringkan kulit..Nampak glowing dan gebu je lepas pakai.
 
 
 
CARA PENGGUNAAN SATIN SKINZ FACIAL 3 + 1 :-

  • Cuci muka menggunakan Rosa Rosa cleanser. Picit sikit pun dah cukup sebab kami menggunakan pati Glutathione, Vitamin C, Vitamin E, Collagen,Aloe Vera dan ROSE HIP OIL.
  • Sapu secara nipis Rosa Rosa toner keseluruh muka dan leher dan biarkan kering sendiri
  • Apply day cream secara nipis utk rawatan pd waktu siang sambil menghalang sinaran UV. Di cadangkan sapu dgn compact powder utk hasil lebih cantik
  • Atau Night Cream utk menghidupkan semula sel-sel kulit yang rosak. Memadai dgn lapisan nipis shj
  • Untuk kulit yg berjerawat biasa dan kronik di sarankan menggunakan Acne Serum dan Acne Cream.
 
SATIN SKINZ FACIAL 3+1 MENGADUNGI :-

1. CLEANSER 50ML
2. DAY CREAM 5g
3. NIGHT CREAM 5g

4. **FREE TONER 50ML

SATIN SKINZ FACIAL ROSA SKINCARE LULUS KKM
 


 

SATIN SKINZ FACIAL ROSA

RM120.00 
TAPI KAMI JUAL RM75 SAHAJA EXC POSTAGE

TO ORDER WHATSAPP JE 014 8383 026 AND JANGAN LUPA FOLLOW IG KAMI @jannahville_shop


SATIN SKINZ FACIAL GREEN TEA DAN TREE OIL 
 khusus untuk kulit sensitif dan berjerawat
 
 
MEMPERKENALKAN .
Produk yang di rumus khas untuk muka berjerawat batu nanah2 yang kononnya dah tiada harapan nak baik tu. Jangan risauu hokeyy.. Admin dah siap siapkan formula terbaikkkk yang di adun dengan GREEN TEA dan TEA TREE OIL untuk mematikan jerawat. 
 
Dalam pack ini mengandungi :-
1. ACNE CLEANSER 50ML
2. ACNE SOLUTION 50ML
3. ACNE DAY TREATMENT CREAM 5g
4. ACNE NIGHT TREATMENT CREAM 5g
 
 KANDUNGAN SATIN SKINZ FACIAL GREE TEA :-
 
 
 
 
CARA PENGGUNAAN SATIN SKINZ FACIAL GREE TEA :-
💟 Cuci muka dengan bersih menggunakan acne wash green tea dengan urutan membulat pada wajah. Tak perlu gosok dengan kuat.. Tumpukan buih pada bahagian yang berjerawat.. dan bilas. Selepas tu biarkan kulit muka kering sendiri tanpa perlu di lap

💟 Titiskan acne solution pada hujung jari dan calit pada dahi, pipi, hidung dan dagu. Kemudian ratakan. Tak perlu tebal sangat.. texture acne wash adalah pekat dan mudah menyerap. Tak berminyak dan tak melikit. Biarkan selama 10 minit untuk kulit muka menyerap zat 100%. 

💟 Calit day cream pada permukaan wajah dan ratakan ke seluruh muka. Boleh di sapu 2 layer untuk lebih kemasan dan akhir sekali dap dap compact powder atau bedak baby yang sesuai.

💟 Pada sebelah malam ulang semua step di atas dan jgn lupa check wajah anda.. mesti benar2 bersih 100% ya dari day cream yang di pakai tadi.. di cadagkan lap dulu day cream dengan wet tissue baru cuci dgn acne wash

💟 Selepas ulang semua step di atas. Sapu nite cream secara menipis kesuruh wajah.. biarkan sehingga kering. Seterusnya sapu treatment cream dan fokus lebih pada kumpulan jerawat. Lepas 10 minit dah boleh tidur..
 
SO ADA YANG BERMINAT?
 
ORDER DENGAN AKAK HARGA TERBAIK AKAK KASI
 
BAYANGKAN HARGA BIASA RM120.00
 
AKAK BAGI RM75 SAHAJA EXC POSTAGE
 
 
WHATSAPP 0148383026
 WHATSAPP 0148383026
WHATSAPP 0148383026
 WHATSAPP 0148383026
 
LAJU2!!